2o Sterea Run – 11ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς(φωτο)

Μέσα σε καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες και με ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών ο 11ος Τροφώνιος ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς, 5ος αγώνας της σειράς 2ο Sterea Run!

Μέσα σε σχεδόν καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, που μπορεί να μην βοήθησαν ιδιαίτερα τους δρομείς, αλλά σίγουρα βοήθησαν τους πολλούς εθελοντές και τους πολύ περισσότερους θεατές, οι οποίοι παρακολούθησαν το όλο “event”, διεξήχθη ο 11ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λιβαδειάς!

Ο φετινός αγώνας ήταν… ενισχυμένος καθώς είχε ενταχθεί στο πλαίσιο του 2ο Sterea Run, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αποτέλεσε τον 5ο αγώνα της σειράς!

Διεξήχθησαν τέσσερεις αγώνες σε ασφάλτινες διαδρομές!

Στον ημιμαραθώνιο, στην γνωστή, πιστοποιημένη, διαδρομή, νικητής ήταν ο Φάνης Κατσίκας από την Λαμία. Στις γυναίκες πρώτευσε η Λιβαδείτισσα, Μαρία Ξανθή του Α.Κ.Ο.Λ.

Στον αγώνα των 10.000 μέτρων ανδρών-γυναικών νικητής ο Δημήτρης Κοτσολάρης του ΣΧΟΠ Θήβας. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ελένη Μωραϊτη των «Αλιαρτίστας».

Στον αγώνα των 5.000 μέτρων για άνδρες και γυναίκες νικητής ήταν ο Παύλος Βέργος της «Αθλητικής Ψυχαγωγικής Λέσχης “Μεδεών” Ασπρων Σπιτιών» ο οποίος πέρσι ήταν δεύτερος ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Χριστιάννα Μαρλάση του «Γ.Α.Σ. Λιβαδειάς».

Διεξήχθη και αγώνας 1.000 μέτρων για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών και γυμνασίων.

Και στους τέσσερεις αγώνες η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στην πλατεία «Λάμπρου Κατσώνη», όπου έγιναν και οι απονομές αμέσως μετά από την ολοκλήρωσή των.

Παρουσιάστρια του “event” ήταν η γνωστή πρωταθλήτρια Ελλάδας στο στίβο, Δήμητρα Φραντζή..

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Αθλητικός Κολυμβητικός Ομιλος Λιβαδειάς και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας), την Περιφερειακή Ενωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας, την  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Στερεάς και  Εύβοιας, την υποστήριξη της Ελληνικής Ενωσης Ερευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, του παραρτήματος Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Τροχαίας Λιβαδειάς, του Α.Χ.Ο.Λ και των τοπικών συλλόγων της πόλης και ήταν ενταγμένος στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Τροφώνια 2023” του Δήμου Λεβαδέων!

*Πριν από την εκκίνηση των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του γιου γνωστού, λιβαδείτη, δρομέα, ο οποίος έφυγε πριν από λίγες ημέρες από κοντά μας, σε ηλικία μόλις 15 ετών!

Πηγή:starsports.gr

Σχετικά